17617438_1297770166967849_312985068702269440_n

Ponekad je izgled zaista važan, a nama u Hevea-i izgled i zadovoljstvo pri korišćenju naših proizvoda su od samog početka bili rame uz rame sa željom da želimo da ostavimo prave otiske prstiju na našoj planeti.

17617179_1410966742258713_4094731647168020480_n

2007.god. Tereza, osnivač Hevea brenda je upoznala Idu, Hevea grafičkog dizajnera. Zbližila ih je činjenica da su obe prvi put mame i da su se njihova perspektiva i pogled na svet promenili.

podmetac3

Ubrzo su shvatile da dele strast ne samo prema odličnom dizajnu nego i prema organskom načinu života i što je najvažnije, dubokoj želji da naprave pozitivne promene u svetu.

Dizajnerska filozofija

HEVEA dizajnerska filozofija se vodila željom da se naprave samo netoksični proizvodi. Ovo je ujedno izazov i zadovoljstvo i stavlja nas u poziciju u kojoj treba da osmislimo, razvijemo i dizajniramo proizvod, sve u istom hodu. Izazivanje načina na koji se obično obavljaju stvari je postao deo naše svakodnevnice. Nikada se ne zadovoljavamo ničim što je manje od optimalnog rešenja, kako bismo bili sugurni da ostavljamo samo održive tragove u svetu koji čuvamo za naredne generacije.

Sa našim danskim dizajnerskim nasleđem, jednostavnost i funkcionalnost su nešto što definiše naše proizvode. Sve je napravljeno sa razlogom i svaki detalj ima svoju priču i unikatni dizajn.

Naš osnivač

Upoznajte našeg osnivača, Terese Hoffeldt, koja je pokrenula Hevea proizvodnju ubrzo nakon što je postala mama, sa željom da napravi promene u svetu. Ovde ona deli svoju privatnu priču i to kako je ona isprepletana sa pričom o Hevea brendu.

Početak na kraju: Kada sam prvi put postala mama, moj ceo svet se promenio tokom noći, kao što se promeni svakome ko postane roditelj. Nažalost, ja sam i izgubila moju voljenu mamu deset dana pošto je na svet došla moja kćerka Augusta. Augusta je tako oduvek bila moj pravi anđeo, donosila je radost u najtamnije momente mog života. Ovi događaji su prirodno promenili moj pogled na život i ja sam odlučila da počnem baš na kraju: Šta sam ja to očekivala od svog života? Šta bi se o meni pisalo ili govorilo, jednom kada me više ne bude?

Sada, nadam se da ću biti priznata kao osoba koja voli drveće toliko da se pobrinula da ga sačuva i za naredne generacije, nadam se da ću biti poznata kao zeleni preduzetnik i u isto vreme kao sjajna mama, žena i prijatelj.

Priča o proizvodima

Pre nego što sam osnovala HEVEA brend, radila sam za Mars. Jedan od pet poruka brenda je “Napravi razliku”, međutim, nikada se nisam osećala kao da doprinosim dobru u svetu (iako svi vole čokolade i može ih na kratko usrećiti) tako da, čim sam primetila da na tržištu ne postoje cucle koje su privlačnog dizajna, a kompletno napravljene od kaučuka, prepoznala sam priliku i krenula. Imala sam sreću da je moj muž bio pun podrške za moju odluku o samozapošljavanju i ja sam jako ponosna na moj lični pečat na doprinos generacijama koje dolaze.

Priča o vrednostima

Odrasla u u danskom selu, 1970tih godina, sa roditeljima koji su bili učitelji, naučila sam da cenim prirodu, da budem nematerijalista i da verujem u ‘manje je više’. Ovo i dalje određuje moj način života.

Međutim, posle studiranja i života u Londonu dugi niz godina, pronašla sam svoju strast za biznisom, želju da napravim promene i da budem najbolja u tome. I to ne zbog novca, nego zbog želje za stvaranjem.

Ovaj pristup možda i nije danska prednost, ali ja jako verujem u to da svi treba da rade ono u čemu su najbolji i da daju sve od sebe da se to pretvori u uspeh. Nikada ne sedate i ne očekujte da će vam drugi pomoći!

Ja verujem u to da smo svi rođeni sa talentom i ličnom snagom koju treba da prepoznamo i iskoristimo.

Takođe verujem da bi trebalo da koristimo naše sposobnosti da doprinesemo većem dobru – i pustimo da naša dela ostavljaju pozitivne, zelene tragove, da sačuvaju i zaštite svet koji ostavljamo našoj deci!