Zašto prirodna guma, zašto kaučuk?

Dragi roditelji,

U vaš život su zajedno sa bebom ušle i mnogobrojne nedoumice oko izbora opreme za bebu. Koja kolica, drveni ili sklopivi krevetac, pelene od bambusa ili jednokratne i još mnogo izbora koji zvuče bezazleno, ali razumemo da je izbor veliki, a zadatak težak.

Za naše bebe želimo samo najbolje, najprirodnije i najbezbednije, složićete se sa nama, ali kako pronaći nešto što će zadovoljiti i nas i naše male probirljivce?

Dve sjajne novopečene mame iz Kopenhagena su 2007.godine bile u istoj dilemi, tražile su savršen spoj, prirodno, praktično, bezbedno, ali im to nije polazilo za rukom, pa su odlučile da za svoje bebe osmisle i naprave brend po svojoj meri, pa je tako nastala Hevea cucla, njihov prvi proizvod.

Na prvom mestu im je bilo zdravlje njihovih beba, znale su da je uz prirodnu gumu verovatnoća da beba dobije alergijsku reakciju smanjena na minimum, tako da Hevea cucle zadovoljavaju mnoge standarde propisa o bezbednosti proizvoda za decu. Cucle na sebi imaju kod, kako bi se lakše pratila proizvodnja i dugovečnost proizvoda, a svaka od njih je testirana i povlačenjem kako bi bili sigurni da može izdržati rastezanje, uvijanje i grickanje koje će svaka beba sigurno isprobati.

Odmah iza toga, očuvanje prirode. Prirodni kaučuk je biorazgradiv, tako da nema griže savesti da će priroda patiti zbog našeg otpada, njegovim korišćenjem smanjujemo broj posečenih stabala, ne ugrožavamo prirodne sisteme i životnu sredinu, čime podižemo svest o očuvanju planete i kod nas i kod naše dece. Nama su uzor Danci, koji sa svešću o očuvanju prirode rastu i uče se od malih nogu, a nadamo se da ćemo mi biti uzor našoj deci, da ćemo promeniti trenutno zanemarivanje i okrenuti se prirodnim izborima.

Uskoro ćete na našem sajtu i FB stranici moći da pronađete i razne druge eko friendly proizvode za vas i vaše bebe.

Pratite nas,

Vaš Hevea tim.